خورشت بادمجان

 

  • خورشت بادمجان
  •  

    خورشت بادمجان

    خورش بادمجان ba گوشت قلقلی

    مواد لازم خورش بادمجان بــرای 4 نفر

    بادمجان قلمی
    6-8 عدد متوسط

    گوشت بی استخوان
    500 گرم

    گوجه
    2 عدد متوسط

    پیاز
    1 عدد متوسط

    فلفل سبز قلمی
    3-4 عدد ( be دلخواه )

    آبغوره
    1 استکان

    غوره
    نصف استکان

    زعفران دم کرده
    نصف استکان

    نمک؛ زردچوبه؛ فلفل
    به مقدار لازم

    روش تهیه خورشت بادمجان

    بادمجانها ra پوست بگیرید و ba نوک چاقو چند شکاف روی سطح شان ایجاد کنید ... آنها ra be مدت دو ساعت در مخلوط آب و نمک غلیظ بخوابانید تا تلخی آنها گرفته شــود بعد بشوئید؛ خشک کنید و در مقداری روغن تمام سطح آنها ra سرخ کنید .

    پیاز ra خرد کنید و در مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود؛ گوشت خرد شده ra be پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند؛ ســپــس 8-10 لیوان آب روی گوشت بریزید و حرارت ra بالا ببرید تا آب بجوشد بعد حرارت ra ملایم کنید.

    بگذارید گوشت be مدت دو ساعت بپزد. دقت کنید ke گوشت در انتها حداقل 5 لیوان آب داشته باشد. تابه مناسبی انتخاب کنید ke وقتی بادمجانها ra داخل آن می چینید؛ be اندازه تمام آنها جا داشته باشد ke ظاهر خورش حفظ شــود ... بادمجانها ra داخل تابه بچینید.

    وقتی گوشت پخت آب گوشت ra از صافی رد کنید و آب گوشت صاف شده ra داخل تابه بادمجانها بریزید. گوشت ها ra نــیــز در وسط تابه قرار دهید و یک استکان آبغوره ra همراه ba غوره داخل خورش بریزید؛ فلفل سبز ra نــیــز روی بادمجانها قرار دهید.

    حرارت ra کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد؛ وقتی آب خورش جوشید نیمی از زعفران دم کرده ra روی خورش بریزید؛ درب تابه ra ببنید و حرارت ra روی شعله ملایم تنظیم کنید تا خورش جا بیفتد.در 10 دقیقه آخر طبخ؛ گوجه ra be دونیم برش بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا نرم شوند.

    بعد گوجه ها ra روی بادمجانها بچینید و باقیمانده زعفران ra روی خورش بریزید ... درب تابه ra مجددا ببندید و حرارت ra کمی بالا ببرید تا داخل تابه بخار کــنــد و بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل خورش ra اندازه کنید و خورش ra در ظرف مورد نظر سرو کنید .

     

    طرز تهیه خورش بادمجان چیست ؟

    نکات مهم

    مهمترین نکته در تهیه خورش بادمجان انتخاب صحیح بادمجان و بعد نحوه سرو آن اســت ... هنگام خرید بادمجان توجه کنید ke بادمجان شیرین معمولا رنگ پوست آن کاملا تیره اســت و کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد نشان از شیرین بودن آن اســت ... توجه کنید بادمجانهایی ke پوست آسیب دیده و خراشیده دارند مــمــکن است.

    در اثر ورود میکروب مسموم شده باشند پــس از خرید آنها صرفنظر کنید.بهتر اســت بادمجانها ra be صورت درسته و کامل بــرای خورش آماده کنید ke ظاهر خورش زیبا تر باشد در نتیجه بادمجانی ra انتخاب کنید ke سایز مناسبی داشته باشد.

    هنگام سرو نــیــز بادمجانها؛ گوشت؛ فلفل و گوجه ra طوری بچینید ke be راحتی قابل جابجایی و انتخاب باشند و هنگام برداشتن آنها از ظرف مجبور be هم زدن ظرف سرو نباشید ... هنگام خرد کردن گوشت بهتر اســت قطعات گوشت ra کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید.

    معمولا چاشنی خورش بادمجان غوره و آبغوره اســت ke مقدار آن be ذائقه خانواده بستگی دارد ... ایــن مقدار چاشنی یاد شده طعمی نسبتا متعادل دارد ... در صورتیکه خواستید طعم خورش خیلی هم ترش نباشد می توانید  غوره ra از ترکیب مواد حذف کنید.

    یا در صورت تمایل be ترش تر شدن خورش مقدار آبغوره ra افزایش دهید ... be دلیل اینکه از آبغوره در ایــن خورش استفاده می شــود بهتر اســت در اواخر طبخ نمک غذا ra اندازه کنید. چــون معمولا آبغوره دارای مقداری نمک اســت و مــمــکن اســت باعث شور شدن خورش شــود .

    به دلخواه می توانید از مقداری قارچ تفت داده شده در کره و آبلیمو هم در خورش استفاده کنید ... اگــر be بوی سیر حساسیت ندارید؛ هنگام سرو مقداری پودر سیر روی خورش بپاشید ... نتیجه بسیار جالب خواهد بود.امیدواریم ba تهیه ایــن غذای خوشمزه؛ لذت کافی ra برده و لحظات خوشی ra در کنار خانواده سپری کنید.

    طرز تهیه خورش بادمجان ba مرغ

    مواد لازم خورش مرغ و بادمجان

    گل کلم
    یک عدد کوچک

    گوشت چرخ کرده
    250 گرم

    پیازسرخ شده
    2 قاشق سوپ خوری

    پیاز درسته
    1 عدد کوچک

    سیر تازه
    1 بته

    رب گوجه فزنگی
    3 قاشق غذا خوری

    نمک و فلفل
    به مقدار لازم

    آبلیمو
    2 قاشق غذا خوری

    زعفران حل شده
    2 قاشق سوپ خوری

    طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان

    بادمجان ها ra پــس از پوست کندن و گرفتن تلخی آب آن ra در روغن سرخ کرده؛ کنار می گذاریم. مرغ ra be اندازه دلخواه خرد کرده ba کمی روغن تفت می دهیم؛ ســپــس رب؛ پیاز داغ؛ زردچوبه و نمک ra be آن اضافه کرده و می گذاریم نیم پز شود.

    وقتی ke مرغ ها نیم پز شد؛ بادمجان های سرخ شده ra روی مرغ ها چیده و غوره ra هم روی آن می ریزیم و می گذاریم تا مرحله پخت کامل شود. می توان گوجه فرنگی ها ra هم روی بادمجان ها گذاشت تا بپزد ya ایــن ke در کمی روغن سرخ کرده و پــس از کشیدن خورش دور ظرف چید.

    در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :